Gose?

Platerik famatuenak (5): 

  1. Supplì alla romana: antipasti tipikoenetako bat da. Halako egositako arrozaz betetako kroketa, tomatea, haragia eta mozzarella dira osagai nagusiak.. Jakin-min bezala, supplì-a hitzak surprise-a frantsesean jatorria du.

suppli

  1. Spaghetti alla carbonara:: sukaldaritza erromatarreko platerik “nazioartekoena” eta Espainiako ezagun bakarra, nahiz eta errezeta hemen asko distortsionatu,  oso gutxi zerikusi du originalarekin… bai, sentitzen dut, esan behar dizuet ikatza egin zezan ez darama berezkoa! Saltsaren osagaiak, sinpleki, dira: irabiatutako arrautza gordinak, guanciale-a(txerriaren masailarekin egindako urdai bat, hirugiharrera baina zapore biziago eta bereizgarriagoarekin antz), pecorino erromatarra (ardi-gazta ondua) eta piperbeltza. Sinple baina fina.

carbonara

  1. Bucatini all’amatriciana: Amatrice deitutako herri bateko jatorrizko errezeta –hortik bere izena– Lacio-an, Erromako eskualdean. Bucatini-ak espageti lodi batzuk dira eta barrutik zulo batez (italierazko buco-a zuloa da) eta saltsaz tomatea, guanciale-a, pecorino-a gazta erromatarra eta piperbeltza daramatza. Bertsio bat dago –nahiz eta aurrekoa– tomaterik gabe, rigatoni-arekin prestatu ohi den gricia, makarroi handi eta marratu batzuk.

bucattini

  1. Pasta alla checca: pasta “motza” izan ohi da (penne-a, maccheroni-a, fusilli-a, farfalle-a…) gazta mozzarellarekin, caciotta erromatarra deitutako ardi-gazta ez hain ondua, tomate freskoak (sarritan cherrys-a) eta albaka freskoa. Media baino errezeta arinagoa…

checca

  1. Carciofi alla giudia:: asko erromatarrarengan eragin duensukalde|sukaldaritza juduaren jaraunspena, orburu frijituak –sor-markako orburu erromatar atsegingarriak– dira, platerak begetarianoentzat daude ere!

Carciofi_alla_Giudìa

(conmigo, 2014)

LEKU FAMATUAK JATEKO

Nahiz eta hiriko txoko guztiak jatetxeez eta eramateko bazkari lokalez bete-bete eginda egon, zona nabarmengarrienetako bat  Trastevere-ko auzoa da, janari tipiko italiarreko jatetxeez, Navona Plaza bezala hiriko plaza animatuenetako bat, Campo dei Fiori, edo Panteoi-an, bete-bete eginda. Zona hauek guztiak italiar plater tipiko benetako giroan daude. Ere goza daitekeen terrazez beteta. (Roma, 2013)

plaza navona

(Piazza Navona)

ERREFERENTZIAK

-conmigo, S. (2014). Salta conmigo. Obtenido de Salta conmigo: http://saltaconmigo.com/blog/2013/03/comer-en-roma-platos-tipicos-de-la-cocina-romana/

-Roma, D. (2013). Disfruta Roma. Obtenido de Disfruta Roma: http://www.disfrutaroma.com/donde-comer

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s